„Kreda“ priklausanti Akademinė kredito unija teiks lengvatines paskolas ūkininkams

Jungtinė centrinė kredito unija „Kreda“, kuriai priklauso ir Akademinė kredito unija, pasirašė sutartį su „Invega“ (UAB „Investicijų ir verslo garantijos“) ir pradės teikti lengvatines paskolas ūkininkams, planuojantiems investicijas į ūkio modernizavimą ir plėtrą, žemės ūkio techniką, pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programą. Ūkio subjektai, norintys gauti lengvatinę paskolą, turi būti dalyvavę Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) programoje „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“. Maksimali galima paskolos suma siekia 200 tūkst. eurų.

Dėmesys ūkių plėtrai ir modernizavimui

Kaimo plėtros finansinių priemonių fondo „Pasidalytos rizikos paskolos“ yra skirtos subjektams, užsiimantiems žemės ūkio veikla, žemės ūkio produktų gamybą bei perdirbimu. Ypatingas dėmesys skiriamas smulkiesiems ūkiams ir jauniesiems ūkininkams, siekiant jų modernizavimo, sėkmingos plėtros bei ilgalaikio augimo. Smulkieji ūkiai – tai ūkiai, kurių valdos ekonominis dydis neviršija 25 000 eurų. Jaunaisiais ūkininkais laikomi ne vyresni nei 40 metų, reikiamų profesinių įgūdžių bei kompetencijų turintys asmenys, įsikūrę penkerių metų laikotarpiu iki paraiškos pateikimo.

Finansavimą gali gauti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, dalyvaujantys Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos srityje „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“ ir turintys NMA išduotą pažymą. Šią pažymą turintys ūkio subjektai laukiami bet kurioje „Kreda“ grupei priklausančioje kredito unijoje.

„Prisijungdama prie valstybės inicijuotos Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės, „Kreda“ grupė prisidės prie ūkių augimo bei plėtros, o taip pat ir toliau išliks patikimu finansų partneriu esamiems ar būsimiems „Kreda“ unijų grupės nariams“, – apie sutartį kalbėjo Jungtinės centrinės kredito unijos „Kreda“ verslo plėtros vadovė Jolita Rėkutė.

Palankios sąlygos 

Lengvatinių paskolų sąlygos yra ypač palankios: 75 proc. paskolos daliai taikomos nulinės palūkanos, o likusiai daliai – ne didesnės nei 5 proc. palūkanos (finansų tarpininko marža ir 6 mėn. EURIBOR). Lengvatinės paskolos teikiamos iki 5 metų (60 mėn.) laikotarpiui. Finansavimas investicijoms ir (ar) apyvartiniam kapitalui teikiamas iš Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos ir „Kreda“ grupės kredito unijų lėšų. Paskolos teikiamos bei išmokamos iki 2025 m. gruodžio 31 dienos.

Norite sužinoti daugiau apie lengvatines paskolas ūkininkams? Susisiekite su Akademinės kredito unijos specialistais.